FORM NASIELSKY

 INREDNINGSPRODUKTER FÖR PRIVAT OCH OFFENTLIG MILJÖ

Ljuskrona GLASKLASEN

Ljuskrona
GLASKLASEN       


FÖRSÄLJNING:
Cedervall Shapes
tel: 0707 80 50 69
e-post: martina.brinck@cedervallarkitekter.se

Glasklasen är en serie ljuskronor som samtidigt är både ljuskälla och förvaringsplats för dricksglas på fot.Glasen kan antingen vara likadana eller i olika kombinationer av former och färger. Eftersom glas inte ingår avgör varje innehavare av Glasklasen det slutgiltiga utseendet på sin ljuskrona beroende på vilka glas som används. Glasklasen är lämplig att placera över ett matbord, en bardisk, en köksö eller t. ex. i en fönsternisch, i privata och offentliga miljöer. Med en klar glödlampa ger Glasklasen ett behagligt allmänljus där reflexer i glasen skapar ljusdagrar och mönster på omgivande ytor i rummet. Glasklasen är en svensk konstindustriprodukt formgiven av ett team arkitekter - Gunnar Cedervall och Björn Stillefors - samt industridesignern Jörgen Pudeck. Tillverkningen sker i Småland i en välkänd smedja med anor från 1840-talet.

Formgivning - Björn Stillefors, Jörgen Pudeck och Gunnar Cedervall

MODELLER OCH YTBEHANDLING
Ljuskronorna tillverkas i stål och görs i tre storlekar; Lillklasen 16 glas, Glasklasen 40 glas och Storklasen 76 glas, och i tre ytbehandlingar; svartlack, klarlack och förkromad.  
Dessutom tillverkas modell Ljusklasen 16-glas utan elektriska delar men med hållare för värmeljus. Ytbehandlingen för den här modellen är endast svartlack och den är upphängd i 500 mm kedja.
Storklasen 76 glas har två pendlar/glödlampor och tillverkas alltid på beställning. Längden på pendlarna är därmed alltid avpassade efter önskemål.
Se måtten i skisser under rubriken Fler bilder.

TAKHÖJD
Glasklasen, inklusive pendel/rör i standardlängd, är avpassad att hänga över ett matbord i ett rum med ca 2.40 m takhöjd. Har man en annan takhöjd eller i övrigt andra önskemål när det gäller ljuskronornas längd, går det bra att beställa pendel i annan längd.

LAGERHÅLLNING, ORDER OCH LEVERANSTID
Kontakta Form Nasielsky

OBS. att glas ingår ej

Produktblad:

GLASKLASEN-SE.pdf